Relatietherapie

Relatietherapie kan helpen bij het herstellen of verstevigen van de verbinding. Spanningen en irritaties zijn onderdeel van elke relatie.  Bijvoorbeeld wanneer er veel sprake is van stress. De eerste jaren na het krijgen van kinderen kan zo een periode zijn.  Soms worden de spanningen en irritaties problemen. Niet altijd lukt het daar als stel samen uit te komen. 

Om een scheiding te voorkomen en/of om elkaar weer te beter te begrijpen en weer waardering voor elkaar te kunnen voelen, kan relatietherapie behulpzaam zijn.

Het aangaan van relatietherapie vergt moed. Er wordt volledige eerlijkheid en openheid gevraagd, naar jezelf en naar je partner. Eerlijkheid over gevoelens, drijfveren en wensen. Onderwerpen die  in ieder geval aan bod komen zijn vriendschap, intimiteit en seksualiteit. 

In relatietherapie wordt er o.a.  gewerkt met principes uit:

 – Emotionally Focused Therapy (EFT) 

Een sessie relatieherapie duurt gemiddeld 90 minuten. De kosten worden per persoon gefactureerd, tenzij daar andere afspraken over worden gemaakt. 

Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.  

Indien er een individueel behandeltraject wordt gevolgd en er is incidenteel behoefte aan een partnerrelatiegesprek, kunnen de kosten vallen onder het individuele behandeltraject. 

Leestips:

  • Houd me vast, Sue Johnson
  • Verbonden, Amir Levine en Rachel Heller
  • De zetel van de ziel, Gary Zukav
  • De kracht van echte mannen, David Deida 
  • De kracht van echte vrouwen, David Deida